...szybkie etykietowanie przetworów.
Trwa właśnie w najlepsze okres robienia różnorakich przetworów.
Nie wiem czy etykietujecie swoje przetwory,
ale może przyda Wam się sposób, który sprawdza się u mnie.
Dla mnie najlepszy sposób, to taki, który da się łatwo i szybko zrealizować.
Po kilku godzinach smażenia, mieszania, obierani, krojenia, nakładania itd.
nie chcę jeszcze spędzać wiele czasu na opisywaniu każdego słoika.
A etykietka dobra rzecz,
bo przecież nie zawsze zjem wszystkie dżemy zanim
kolejnego roku zrobię następne,
a potem nie pamiętam, który był wcześniej zrobiony.
Nie lubię też żadnych nalepek na słoikach,
ponieważ trudno je później usunąć.
A jak ja to robię?
Zobaczcie, może komuś pomysł się spodoba i zrobi podobnie ;)
Potrzebujemy:
co dalej?
(wybrałam dziurkacz w kształcie serca,
przecież w wykonanie przetworów wkładam wiele serca ;) )
To bardzo prosta wersja, można przecież wszystko zrobić ładniej ;)
Zamiast papieru dać, np. serwetkę papierową, albo materiał,
a zamiast gumki recepturki sznurek lub wstążkę.
Ale to wymaga większego nakładu pracy i czasu.
Najważniejsze, że wiem co jest w słoiku
i kiedy zostało zapakowane ;)
Do dzieła!
Życzę wszystkim udanych przetworów :)
Fajny pomysł ,bez klejenia .Ładnie wyglądają ,takie lato w słoiczkach:)Aga Walko
OdpowiedzUsuńSuper pomysł. Proste wykonanie a jaki efekt !
OdpowiedzUsuńJesteś zdolna. Pięknie :)
OdpowiedzUsuń